Udruga tjelesnih invalida Virovitičko-podravske županije

Poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, projekt „I oni su dio nas III“

27.08.2024. | Novosti

Projekt “I oni su dio nas III,” kojeg provodi Udruga tjelesnih invalida Virovitičko-podravske županije u partnerstvu s Virovitičko-podravskom županijom, ima za cilj prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina, posebno osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom. Projekt se provodi na području Grada Virovitice i općina: Špišić Bukovica, Suhopolje i Lukač, u razdoblju od 7. prosinca 2023. do 7. prosinca 2026. godine, što uključuje ukupno 36 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 990.000,00 EUR, a financira se u potpunosti bespovratnim sredstvima. Od toga 85% dolazi iz Europskog socijalnog fonda plus, dok 15% osigurava Državni proračun Republike Hrvatske.

Glavni fokus projekta je pružanje pomoći u kući i prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom, čime se nastoji omogućiti im što dulji ostanak u vlastitom domu i spriječiti njihovu institucionalizaciju.

U sklopu projekta je zaposleno ukupno 20 pružatelja/ca usluga koji pružaju podršku za ukupno 120 korisnika. Korisnici uključuju osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom (3. ili 4. stupanj težine invaliditeta). Svakom korisniku je osiguran pripadajući paket kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Informiranje javnosti i ciljane skupine o projektu “I oni su dio nas III” ostvarit će se kroz različite aktivnosti koje uključuje: objave na web stranici, objave u medija, izradu i distribuiranje plakata i letaka te održavanjem konferencija. Ove aktivnosti osigurat će da relevantne informacije o projektu dopru do svih zainteresiranih strana, te da se poveća svijest o važnosti podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom u lokalnoj zajednici.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge tjelesnih invalida Virovitičko-podravske županije.